'Luhukay in beeld bij 1. FC Köln'

© ANP
Venlonaar Jos Luhukay is één van de kandidaten om de nieuwe coach te worden van 1. FC Köln.
Volgens de Duitse krant Express is Luhukay zelfs de belangrijkste gegadigde voor de functie bij de kwakkelende Bundesliga-club.

Opvolger

?Luhukay zou bij die Geissböcke de opvolger moeten worden van Peter Stöger. Die leidde de formatie uit Keulen in de afgelopen jaren vanuit de 2. Bundesliga naar de Europa League, maar moest twee weken geleden vanwege tegenvallende prestaties het veld ruimen.

Degradatie

Het nog zegeloze Köln staat, met slechts drie punten uit zestien speelrondes, een straatlengte achter de concurrentie in de Bundesliga. Degradatie aan het eind van het seizoen lijkt dan ook onafwendbaar, maar de clubleiding hoopt dat Luhukay, die een reputatie heeft in Duitsland, daar verandering in kan brengen.

Niet voor het eerst

Het zou niet voor het eerst zijn dat Luhukay in de Bundesliga aan de slag gaat. Eerder stond hij aan het roer bij onder meer Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC. Zijn meest recente trainersklus vervulde hij bij VfB Stuttgart, waar hij in 2016 al na vier wedstrijden op straat werd gezet.