Lions onderuit tegen Initia Hasselt

Ivar Stavast (Lions). © Jack Kochanowski
Lions is onderuit gegaan tegen Initia Hasselt. De Belgen waren in de BeNe-League in eigen huis nog ongeslagen en ook Lions slaagde er niet in daar verandering in te brengen. Hasselt won met 32-28.
Lions had het vanaf het begin zwaar en maakte aanvallend veel afspeelfouten. Na een kwartier spelen stonden de Sittardenaren al met 10-4 achter, maar zij wisten terug te komen tot 10-7. Hasselt liep daarna uit tot 14-9, maar Lions wist bij rust het gat te dichten tot 16-14.

Op gelijke hoogte

Na tien minuten in de tweede helft kwam Lions voor het eerst op voorsprong (19-20) en bouwde die uit tot 21-23. Hasselt kwam weer op gelijke hoogte en op voorsprong 25-24. Lions werkte die achterstand weg, maar kon niet voorkomen dat Hasselt daarna een gat sloeg van vier doelpunten. Lions kon die achterstand niet meer wegwerken en mocht met een 32-28 nederlaag terug naar Sittard.
Ivar Stavast was met 8 doelpunten de productiefste speler van Lions. Nuno Rebelo en Ivo Steins scoorden ieder zes keer.