VVV-Venlo is financieel gezond: promotie naar categorie 3

© Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft de zaken in financieel opzicht goed in orde.
De club maakt in het beoordelingssysteem van de licentiecommissie van de KNVB promotie van categorie 2 naar categorie 3. Dat is de groep van gezondste clubs in het betaalde voetbal. Ook Heracles Almelo en NAC Breda hebben de zaakjes op orde.

Fortuna Sittard

In categorie 3 zijn dertien clubs ingedeeld. De meeste clubs (negentien) scoren een voldoende en zitten in categorie 2. De enige club die een onvoldoende scoort, is FC Den Bosch. Fortuna Sittard moet nog worden ingedeeld. De licentiecommissie van de voetbalbond wacht daarmee totdat over "een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is".

Rating

Het is het laatste seizoen dat de KNVB de clubs op deze manier, drie keer gedurende het seizoen, beoordeelt. Na de zomer gaat de voetbalbond over op het zogenoemde financieel rating systeem, waarbij de clubs nog maar één keer per seizoen een puntenaantal krijgen toegekend. Dat gebeurt ook op basis van de jaarcijfers en prognoses van de club.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!