Terugkeer naar Portugal lonkt voor Claudio Braga

Claudio Braga. © Niels van Renen
De Portugees Claudio Braga heeft een trainersklus aangeboden gekregen bij de Portugese club Marítimo Funchal.
Dat meldt VI op basis van Portugese media.

?Trainer

Braga gaf leiding aan de jeugdafdeling van Fortuna. Waarschijnlijk kan hij nu naar zijn thuisland om daar als coach aan de slag te gaan. Marítimo Funchal, dat uitkomt op het hoogste niveau, heeft volgens diverse Portugese media het oog laten vallen op de 43-jarige Portugees. Hij moet daar Daniel Ramos opvolgen.

Ongeslagen

?Braga leidde, samen met assistent-trainer Kevin Hofland, Fortuna na zestien jaar terug naar de Eredivisie. De opvolger van de in februari aan de kant gezette Sunday Oliseh verloor sinds zijn aantreden geen enkel duel: tien overwinningen en vier gelijke spelen. Fortuna won daarmee, na de tweede periode, formeel ook de vierde periode.

Jeugd

Zijn verrichtingen zijn dus niet onopgemerkt gebleven in zijn thuisland. Hij was al eerder actief in Portugal. In het seizoen 2009/2010 was hij assistent-trainer bij Vitória Setubal, terwijl hij in 2014 vier maanden hoofdtrainer was van Santa Clara. Vervolgens heeft hij aan het roer gestaan bij jeugdelftallen van onder andere Feyenoord, Sparta en PSV. Sinds 1 juli 2017 was hij hoofd van de jeugdopleiding bij Fortuna.