Journalisten L1 werken onmogelijk gemaakt bij Roda JC

© ANP
Journalisten van L1 is het werken onmogelijk gemaakt na afloop van een supportersbijeenkomst bij Roda JC. Na de bijeenkomst werden de verslaggever en cameraman ernstig belemmerd in hun werkzaamheden.
Supporters lieten niet toe dat L1 interviews opnam met direct betrokkenen, zoals algemeen directeur Wim Collard en technisch directeur Harm van Veldhoven.

Dreigende toon

De fans gaven op dreigende toon aan dat de medewerkers van L1 'beter konden vertrekken'. "Of je vertrekt zelf of we smijten je er uit met microfoon en al. Dus je kunt zelf gaan of wij zorgen wel dat je gaat", aldus enkele supporters.
Geen reactie Roda JC
Roda-directieleden Collard, Van Veldhoven en adviseur Huub Stevens waren aanwezig bij het verbale geweld van de supporters, maar ze ondernamen geen enkele actie. Hoofdredacteur Leo Hauben van L1: "Het is niet te accepteren dat een journalist het werken onmogelijk wordt gemaakt. We zullen de verantwoordelijke mensen bij Roda JC om uitleg vragen waarom ze erbij stonden en niets deden om een normale situatie te creëren."
Roda JC heeft tot nu toe geen enkel punt gehaald in de competitie. De onvrede bij supporters groeit.