Straf voor Verstappen: Ver achteraan starten in Italië

© ANP
Na de teleurstellende race op het circuit van Spa-Francorchamps krijgt Max Verstappen een nieuwe tegenslag voor de kiezen. De Red Bull-coureur moet komend weekend bij de Grand Prix van Italië ver achteraan beginnen.
Dat bevestigt teambaas Christian Horner tegenover Motorsport.

Frustrerend

"Max moet komend weekend achterin het veld starten. Dat is heel frustrerend voor hem", zegt Horner. Verstappen krijgt deze gridstraf omdat verschillende onderdelen van de motor van de Red Bull-bolide moeten worden vervangen. En omdat de coureur bij veel van die onderdelen al aan zijn maximum zit, krijgt hij een straf opgelegd.

Zesde uitvalbeurt

De bolide van Verstappen gaf zondag in de achtste ronde de geest. Daarmee komt hij al op zes uitvalbeurten dit seizoen. "Het is pure pech dat de problemen op zondag alleen bij Max zijn auto plaatsvinden", zegt Horner.

Veerkracht

De teambaas gelooft in de veerkracht zijn pupil, die enorm teleurgesteld was over zijn vroege uitvalbeurt op Spa. "Max is een fantastisch talent, die op een fenomenaal hoog niveau racet. Hij is zo vastberaden, dat ik zeker weet dat hij hier als een sterkere coureur uitkomt. Ook op Monza zal hij weer laten zien waartoe hij in staat is, ondanks de straffen die hij moet incasseren", aldus Horner, die niet aangaf hoeveel startplaatsen Verstappen komende zondag precies moet inleveren.

Monza

Zondag staat de Grand Prix van Italië op het programma. De race op het circuit van Monza is vanaf 14:00 uur live te volgen bij 1Limburg.