Poels wil Froome aan nieuwe tourzege helpen

© Team Sky
Wout Poels heeft één doel dit jaar: de Tour de France. De renner uit Blitterswijck, sinds dit jaar in dienst van het grote Team Sky, wil zijn teamgenoot Chris Froome aan een nieuwe Tourzege helpen.
"Ik probeer alles op alles te zetten om dat waar te maken", vertelt Poels.
De Tour halen wordt niet makkelijk. Bij Team Sky, één van de grootste ploegen ter wereld, heeft Poels namelijk veel concurrenten. Renners als Richie Porte, Vasil Kiryienka, Nicholas Roche en Geraint Thomas hebben allen hun strepen verdiend in de grote rondes.

Beginnetje

En dan is er natuurlijk nog Chris Froome, de winnaar van de Tour de France in 2013. Dit jaar wil hij dat kunststukje herhalen. Poels wil hem daarbij helpen, als een soort meesterknecht. Het eerste beginnetje is al gemaakt, want Poels is samen met Froome op trainingskamp geweest in Zuid-Afrika.
"Mijn eerste hoogtestage en dan meteen samen met Chris Froome. Dat was wel een mooie ervaring. We hebben goed kunnen trainen. Hopelijk gaat dat z'n vruchten afwerpen."

Ronde van Oman

Afgelopen week maakte de 27-jarige Poels zijn debuut voor Sky, in de Ronde van Oman. Bij afwezigheid van Froome was Poels meteen een van de kopmannen van Sky. Hij werd ietwat teleurstellend vijftiende.
De volgende koers van Poels is de Tirreno-Adriatico, over twee weken. Dan is Froome er wel bij, en mag Poels dus laten zien wat hij voor de kopman kan betekenen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!