Overzicht: Limburgse clubs slaan slag in transferperiode

© iStock
De Limburgse voetbalclubs hebben maandagavond bepaald niet stilgezeten tijdens de laatste uren van de transferperiode.
Op het einde van het winterse transferwindow sloegen MVV, VVV, Fortuna Sittard en Roda JC hun slag.

Fortuna Sittard
Fortuna haalde maandagavond op de valreep nog een middenvelder binnen. Muhammed Mert speelde eerder dit seizoen voor NEC. De 19-jarige speler maakt het seizoen op amateurbasis in Sittard af. Volgens manager voetbalzaken Charly Chudik stond de middenvelder al een tijdje op het verlanglijstje van Fortuna.

MVV
Bij MVV keert een oude bekende terug. De Maastrichtenaren halen Leroy Labylle op bij PEC Zwolle. De 23-jarige verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Labylle speelde eerder in de Geusselt: in 2,5 seizoenen maakte hij vier doelpunten. Alessio Alessandro vertrekt dan weer. De van Genk gehuurde speler komt vanaf dinsdag uit voor het Belgische Patro Eisden.

VVV-Venlo
In Venlo kwam er nog een keeper bij. VVV huurt doelman Alex Tabakis voor de rest van het seizoen. Eerder vertrok tweede keeper Danny Wintjens naar PSV, met de 22-jarige Griek in de gelederen beschikt VVV weer over drie keepers.

Roda JC
Bij Roda JC kwam er op de laatste dag van de transferperiode niet alleen een nieuwe speler bij, er vertrok er ook een. Het contract van Wiljan Pluim werd per direct ontbonden. De middenvelder kwam niet meer voor in de plannen van René Trost cum suis. Daarbij zou zijn salaris dusdanig op de begroting drukken dat werd besloten zijn aflopende contract -in onderling overleg- nu al te ontbinden.

Waar in Kerkrade een middenvelder vertrok, kwam er een verdediger bij. Arjan Swinkels komt over van Lierse SK, waar de 30-jarige voetballer onlangs aan de kant was gezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!