'De eerste helft was voor MVV, de tweede voor ons'

© Frank Kerbusch
Aanvoerder Ferry de Regt van Fortuna Sittard speelde zondagmiddag toch mee in de derby tegen MVV Maastricht.
Een dag eerder verspreidde Fortuna via haar website dat de verdediger zou ontbreken vanwege een knieblessure.

Lees ook: MVV speelt gelijk in jubileumduel tegen Fortuna Sittard

Terechte uitslag

De Regt vond de 1-1 een terechte uitslag: "De eerste helft was voor MVV. De tweede helft was voor ons, daar had je misschien meer uit moeten halen. Maar je bent blij dat er afgefloten wordt als je de laatste acht minuten met tien man moet spelen. Hier doe je het voor als er 7000 man op de tribune zit. Emrah (Bassan) is de laatste weken beslissend voor ons, dan ben je blij met zo'n speler."

Jubileum

MVV vierde zijn 115- jarig bestaan. Dat had de Maastrichtse club extra glans kunnen geven, maar het moest genoegen nemen met een gelijkspel. In de analyse van Ron Elsen keek MVV-trainer vooral naar zijn eigen ploeg: "vanaf 35 meter had-ie er niet ingemogen. Na die goede goal van ons laten we na om er nog eentje te maken. We brengen ons zelf in de problemen door onnodig balverlies. Na de wissels krijgen we weer het initiatief. Het scorend vermogen blijft achter, daardoor blijven tegenstanders ook lang in leven tegen ons."
Komende vrijdag speelt MVV de uitwedstrijd bij FC Den Bosch. Fortuna ontvangt in Sittard Helmond Sport, de huidige ploeg van doelman Ferhat Kaya.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.