Lieke Martens en Leeuwinnen door ruim 12.500 fans onthaald

© ANP
De Oranjeleeuwinnen zijn maandagavond gehuldigd in Utrecht. De kampioenen werden na een boottocht door ruim 12.500 fans in Park Lepelenburg onthaald.
De voetbalsters arriveerden per boot in het park na een eretocht over de Stadsbuitengracht.

Vol

Duizenden mensen stonden langs de kant om de Oranjeleeuwinnen toe te juichen. Utrecht stroomde maandag in de loop van de middag al vol met Oranjefans die de huldiging wilden bijwonen.

Trots

Burgemeester Jan van Zanen is trots. "Het was een enorme operatie, maar prachtig voor Utrecht", zei hij maandagavond. Volgens hem stonden er naast de ongeveer 12.000 mensen in het park ook nog eens 10.000 tot 12.000 feestvierders langs het water en in de stad.

Droom

Dominique Janssen uit Horst heeft op haar Instagram een foto geplaatst van de boottocht. "Ik leef in een droom dus maak me aub niet wakker!", schrijft de verdediger van Arsenal.

Podium-selfie

Vanity Lewerissa deelde ook in de feestvreugde. De aanvaller uit Maastricht maakte een selfie op het podium. Deze heeft ze trots op Instagram gepost.

Huldiging

Voor sterspeelster Lieke Martens blijft het niet bij de huldiging in Utrecht. De gemeente Bergen gaat ook nog een huldiging organiseren voor de voetbalster die werd verkozen tot beste speelster van het toernooi.

Ontvangst

Daar blijft het overigens niet bij. Minister-president Mark Rutte en minister Edith Schippers (Sport) hebben de Oranjevrouwen uitgenodigd voor een officiële ontvangst in oktober in Den Haag.