VVV-Venlo en FC Groningen delen punten in De Koel

Vito van Crooy, toen hij nog bij VVV-Venlo speelde. © Jack Kochanowski
VVV heeft in Venlo met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Beide doelpunten viel in het begin van de wedstrijd.
De Venlonaren handhaven zich in de middenmoot van de ranglijst.

Waarschuwingsschot

De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong. In de 2e minuut scoorde Vito van Crooij het openingsdoelpunt. Daarvoor had Lennart Thy al een waarschuwingsschot gegeven, maar dat werd nog met de nodige moeite gekeerd door Groningen-doelman Sergio Padt.

Doan

Er gebeurde daarna niet veel totdat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Doan scoorde nog binnen het kwartier voor FC Groningen, 1-1. De wedstrijd kabbelde voort waarbij FC Groningen gaandeweg het betere van het spel kreeg. De laatste fase voor rust was voor de bezoekers, ook de eerste minuten na rust.

Onder vuur

Van Weert en Mahi namen het Venloos doel onder vuur maar zonder resultaat. VVV-trainer Maurice Steijn greep in en versterkt zijn middenveld om het evenwicht terug te brengen. Die ingreep sorteerde effect en VVV kreeg de beste kansen van de tweede helft: zo spatte een kopbal van Röseler uiteen op de lat.

Vrije trap

In de extra tijd keerde doelman Padt een van richting veranderde vrije trap van Leemans op het nippertje. De rebound verdween vervolgens naast zijn doel eindstand 1-1. VVV blijft voorlopig tiende op de ranglijst.