Tiental VVV ruim onderuit tegen PSV

VVV-stadion De Koel in Venlo. © Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft zijn meerdere moeten erkennen in PSV. Tegen de koploper van de eredivisie verloren tien VVV'ers met 5-2.
De Venlose ploeg gaf lang goed partij maar na de veldverwijzing van Promes volgde de 2-3 achterstand. Daarna konden de VVV'ers met een man minder het niet meer bolwerken tegen de Eindhovense ploeg.

Prima reflexen

In een goede eerste helft hadden de beide doelmannen een hoofdrol opgeëist. Jeroen Zoet redde op een vrije trap van Clint Leemans en op een schot van Vito van Crooij. Aan de andere kant voorkwam Lars Unnerstall, met prima reflexen op een kopbal van Luuk de Jong en een schot van Pereiro, dat VVV op achterstand kwam.

De Jong

Bij PSV, dat de betere ploeg was, verving De Jong de geblesseerde clubtopscorer Lozano. Hij legde de bal in de 23e minuut bij een snelle uitbraak van PSV panklaar voor Locadia, die de bal goed geplaatst langs Unnerstall schoot: 0-1.

Strafschop

VVV kwam in de 40e minuut terug in de wedstrijd toen Isimat-Mirin een overtreding op Hunte maakte. Makkelie bestrafte die actie met een gele kaart én een strafschop. Vanaf elf meter scoorde Clint Leemans de gelijkmaker. Dat was zijn vijfde doelpunt al van dit seizoen.
Snelle uitval
Meteen na rust verraste VVV PSV toen Van Crooij bij een snelle uitval de bal op Thy gaf. Die zette de bal voor waarop Torino Hunte doelman Zoet verschalkte. PSV herpakte zich onmiddellijk en tien minuten later kwam de Eindhovense ploeg langszij. Pereiro krulde de bal heel precies in het doel, 2-2.
Promes rood
Vlak voor de gelijkmaker was Promes in het veld gekomen voor Jens Janse, die zijn competitiedebuut in de basis voor VVV maakte. Maar Promes moest binnen een paar minuten weer naar de kant. Hij werd met rood uit het veld gestuurd. PSV werd meteen gevaarlijk maar de kopbal van Schwaab belandde op de lat. Even later kreeg de PSV-verdediger toch zijn doelpunt toen hij een corner als laatste met zijn hoofd aanraakte en PSV op een 3-2 voorsprong zette. Daarna ging het snel: Mauro Junior scoorde in de 72e minuut 2-4, Pereiro tekende vijf minuten voor het eind voor de 2-5.