Amateurclub sluit cultheld Rutjes in de armen

Nathan Rutjes (links) met Groene Ster-trainer Maurice Verbunt. © Groene Ster
Hoewel het leven als profvoetballer onlangs tot een einde kwam voor Nathan Rutjes (34), is de Rotterdammer niet van plan helemaal te stoppen met de sport. Hij gaat verder bij de Heerlense amateurclub RKSV Groene Ster.
De hoofdklasser meldt op de eigen website dat de routinier donderdag voor het eerst op het veld staat.Einde carrière

De middenvelder, die de afgelopen jaren grote bekendheid vergaarde vanwege zijn matje én zijn maatschappelijke betrokkenheid, zette recent een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Hij wordt jeugdtrainer bij Roda JC, de club waarvoor hij ook zijn laatste wedstrijd speelde. Daarnaast zet hij zich ook in voor maatschappelijke projecten van die club. Dit alles combineert hij met voetballen voor Groene Ster.
Goede klik
De aanwezigheid van trainer Maurice Verbunt was voor Rutjes een belangrijke reden om voor Groene Ster te kiezen. "Samen Maurice Verbunt train ik een jeugdteam bij KVC Oranje, waar onze beide zoontjes spelen. Wij spreken enorm veel over voetbal en zitten duidelijk op een lijn", zegt de cultvoetballer. "Ik ben steeds in training gebleven, verheug mij om te starten met de trainingen en het spelen van wedstrijden bij Groene Ster."

Lange loopbaan
Rutjes maakte zijn profdebuut in het seizoen 2005-2006, toen hij namens Sparta Rotterdam een kwartier mocht invallen tegen NEC. In zeven seizoenen bij Sparta zou hij uiteindelijk 97 wedstrijden spelen, voordat hij naar Limburg trok. Hij speelde twee jaar voor MVV en kwam in die tijd tot 61 duels. In 2014 verkaste hij transfervrij naar Kerkrade, waar hij namens Roda JC ook tot 61 officiële wedstrijden kwam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!