'Unnerstall is een keeper voor Nederlandse topclub'

VVV-keeper Lars Unnerstall. © VVV-Venlo
De nieuwe doelman van VVV-Venlo, Lars Unnerstall (27), zou volgens keeperstrainer John Roox niet misstaan in de Bundesliga of bij een Nederlandse topclub.
Dat zegt de voormalig VVV-doelman in weekblad Voetbal International.

Sterke start
Unnerstall is sterk begonnen aan het nieuwe eredivisieseizoen. Mede dankzij de Duitse goalie staat VVV-Venlo momenteel op een keurige zevende plaats. In zeven duels hield hij twee keer de nul en hoefde hij slechts zes keer een tegentreffer toe te staan. Alleen topclubs Ajax, Feyenoord en PSV incasseerden net zo weinig doelpunten.

Gezag
Roox, die de keepers van VVV-Venlo traint, is lyrisch. "Er stáát iemand in onze goal, een vent die niet bang is. Waar in Nederland zie je nog keepers van een meter of twee met gezag in de zestienmeter? Ik vrees dat we hem na dit seizoen kwijtraken. Dit is een jongen voor de Bundesliga of een Nederlandse topclub."

Geen twijfel
Huub Stevens werkte met de doelman tijdens hun gezamenlijke periode bij het Duitse Schalke 04. Daarom informeerde Marco Bogers, directeur van VVV-Venlo, bij Stevens toen de keeper nog niet in Venlo had getekend. Zou dit een goede aanwinst zijn? "Ik kende geen twijfel", zegt Stevens in het weekblad.

Roda JC
Stevens had Unnerstall graag bij 'zijn' Roda JC gezien. "VVV heeft knap toegeslagen. Toen Marco me belde, was ik nog niet verbonden aan Roda JC. Daar had Lars natuurlijk ook niet misstaan."

Champions League
Het mag overigens geen gigantische verrassing heten dat de doelman sterk presteert. Voor Schalke 04 speelde hij 34 wedstrijden in de Bundesliga en vijf wedstrijden in de Champions League, waaronder twee verdienstelijke duels tegen Arsenal. Ook speelde hij vijf Europa League-wedstrijden en drie bekerduels voor de Duitse subtopper.