Dumoulin: 'geen wilde plannen voor Pyreneeënrit'

© George Deswijzen
De rit naar Pau, gewonnen in de massasprint door de Fransman Arnaud Démare, bood Tom Dumoulin wat rust en tijd om na te denken over het strijdplan in de laatste Pyreneeënrit.
Vrijdag gaat de Tourkaravaan over fameuze cols als de Tourmalet en de Aubisque. "Of ik alles-of-niets ga rijden? Nee, ik wil ook mijn podiumplaats verdedigen", zei de kopman van Sunweb, tweede in het algemeen klassement achter de Brit Geraint Thomas, na de relatief rustige rit.

Rust

Dat de rust even terugkeerde in het peloton kwam de Maastrichtenaar goed uit. "De kopgroep speelde een beetje met het peloton, ik heb me een klein beetje kunnen sparen vandaag. Het was warm, een beetje alsof we in Azië aan het koersen waren, maar ik kan goed tegen die hitte", keek hij terug op een etappe zonder groot verhaal.

Benen

Vrijdag zal het anders zijn. "Als ik de benen heb zal ik altijd iets proberen."

Goed

Dumoulin staat 1.59 achter Thomas en zaterdag volgt nog een individuele tijdrit. De wereldkampioen tijdrijden zegt niet hoeveel hij daarin denkt te kunnen goedmaken op Thomas maar weet zeker dat de huidige marge veel te groot is. "Ik heb wel aan die Pyreneeënrit zitten denken vandaag. Wat gaat er gebeuren, wat is het plan van de andere ploegen. Mijn kans op het veroveren van het geel is heel klein. Het zou zonde zijn dan alles te verspelen met een stomme aanval. Die zal ik dus niet doen, maar ik ga wel iets proberen. Ik voel me nog steeds goed."

Beter

Opnieuw erkende hij dat Thomas momenteel net iets beter is. "Maar niet belachelijk veel beter. Maar ook als hij veel beter is, houd ik altijd een sprankje hoop. Als de benen goed zijn zal ik altijd iets proberen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!