Moeizame overwinning voor Fortuna in Noordwijk

© Niels van Renen
In Noordwijk heeft Fortuna in de strijd om de KNVB-beker met moeite gewonnen van hoofdklasser VV Noordwijk.
In de doelpuntloze eerste helft lukte het Fortuna niet om grip te krijgen op de Hoofdklasser.

Sterk Noordwijk
Zeker in het eerste half uur was de thuisploeg de bovenliggende partij. Een schot van Finn Stokkers werd door de Noordwijkse doelman Roy Rondeltap geblokt. Vlak voor rust krijgen de Zuid-Hollanders nog een prachtkans, maar het schot van Denzel James gaat tegen de paal.
© Niels van Renen
Dianessy
Ook in de tweede helft houden de Noordwijkers op sportpark Duinwetering flink druk op de ketel. Veel aanvallen stranden echter op Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs. De openingstreffer valt pas na ruim een uur spelen. Djibril Dianessy scoort de 0-1 voor de Sittardse bezoekers, tot opluchting van het Sittardse kamp.

Chaos
In blessuretijd verzuimt Lisandro Semedo de 0-2 te scoren. In de laatste minuten wordt de sfeer in Duinwetering nog grimmig, als Noordwijk-aanhangers vuurwerk afsteken achter het doel van Fortuna-keeper Aykut Özer. Om de chaos in de slotfase compleet te maken, neemt bij Noordwijk aanvaller Westdijk de keepershandschoenen aan. Doelman Rondeltap is namelijk geblesseerd geraakt, nadat de thuisploeg al drie keer heeft gewisseld.

Voor de eindstand heeft dit allemaal geen gevolgen, die blijft 0-1.
© Niels van Renen