Ploegleider Maassen 'superblij' met etappezege Roglic

Ritwinnaar Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo op het podium. © EPA/Robert Ghement
"We zijn echt superblij met deze overwinning van Primoz Roglic. De mannen hebben allemaal vandaag afgezien als beren."
De Limburgse ploegleider Frans Maassen van Team LottoNL-Jumbo reageerde live vanuit Frankrijk in de wielertalkshow Tour de L1mbourg op L1TV. "Het was een loodzware 17de etappe in de Tour dus, maar het is gelukt!"

Moraal

Iedereen is hier aan het knuffelen, zei Maassen nog. "Een overwinning als deze geeft extra moraal. Gisteren hingen we nog een beetje in de touwen. Maar wat vandaag is gebeurd, maakt zoveel goed."

Kansen

Tafelgast in Tour de L1mbourg en oud-profrenner Rob Harmeling kan de reactie van Maassen alleen maar beamen. "Een overwinning geeft zoveel moraal. En als je moraal hebt, heb je kansen."
Ook aanstaande zaterdag en zondag wil team LottoNL-Jumbo er nog voor gaan. Dan staan er nog een individuele tijdrit en natuurlijk de finish op de Champs-Élysées op het programma.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.