Selectie Roda JC houdt vertrouwen in trainer

Nathan Rutjes viert eredivisiebehoud met Benjamin van Leer. © Ralph Souren
In navolging van Roda JC-directeur Wim Collard heeft ook middenvelder Nathan Rutjes zijn vertrouwen uitgesproken in trainer Robert Molenaar.
De oefenmeester staat onder druk na een dramatische competitiestart, waarin Roda JC geen enkel punt wist te pakken.Voetbal International

Weekblad Voetbal International kwam daarop met een verhaal over verschillende visies in Kerkrade. Trainer Molenaar zou willen vasthouden aan zijn aanvallende spelsysteem, terwijl prominenten Huub Stevens en Sef Vergoossen zouden opteren voor meer verdedigende zekerheid.


Vertrouwen

Het vertrouwen in de eigen trainer zou zo goed als op zijn. Vergoossen zegt echter niet met iemand van het weekblad gesproken te hebben, terwijl directeur Collard tegenover L1 het vertrouwen in de trainer uitsprak. Ook de selectie gelooft nog in Molenaar, vertelt Nathan Rutjes na de gewonnen bekerwedstrijd (0-5) tegen Capelle aan de
.


Frank de Boer

"Als we geen vertrouwen in hem hadden, hadden we geen gas erop gegeven", zegt de goedlachse routinier. "Maar het is lastig. Als je geen resultaat haalt, wijst iedereen naar de trainer. Dat zie je ook bij Frank de Boer. Ze gaan niet 22 man eruit gooien."


Schouders eronder

Op de vraag waar het bij Roda JC aan schort, moet Rutjes een antwoord schuldig blijven. "Heel eerlijk: ik weet het niet. De een zegt kwaliteit, de ander zegt sfeer, weer een ander de trainer. Ik ken alleen de feiten en dat is nul punten uit vijf wedstrijden. We kunnen klagen, maar ook onze schouders eronder zetten."