Verstappen verliest podiumplek door tijdstraf

© ANP
Op het Circuit of the Americas in Austin is Max Verstappen na een fraaie inhaalrace door een tijdstraf van vijf seconden net niet op het podium geëindigd.
De Mercedes van Hamilton en de Ferrari van Vettel waren te snel voor de Red Bull van de twintigjarige Limburgse coureur.

Touché
De overwinning ging naar Lewis Hamilton, die zich daarmee verzekert van het kampioenschap voor Mercedes. Sebastian Vettel in zijn Ferrari werd tweede. In de slotfase van de race wist Verstappen wel nog Valterri Bottas te verschalken met een fraaie inhaalactie, inclusief een kleine touché.

Straf
In de laatste ronde wist Verstappen ook nog over de curbstones Räikkönen, voorbij te komen. Voor de raceleiding was dat echter reden om Verstappen een straf van vijf seconden te geven, waardoor de podiumplek toch naar de Fin ging.

Inhaalrace

Verstappen ging voortvarend van start vanaf plek 16. Die had hij te danken aan een gridstraf omdat Red Bull een nieuwe motor in zijn bolide heeft gezet. Na enkele fraaie inhaalacties wist Verstappen zich terug te vechten naar een vijfde plek. Doordat de Limburger als een van de laatsten zijn eerste pitstop maakte, reed hij zelfs een tijd aan kop.

Renault

De nieuwe Renault-motor waarmee Verstappen van start ging, was betrouwbaar. Maar diezelfde motor zorgde bij teamgenoot Daniël Ricciardo en Nico Hulkenberg wel voor problemen. Zij vielen allebei uit door problemen met de oliedruk.