Fortuna Sittard haalt Hutten terug na blessurenieuws

Lars Hutten tijdens zijn eerdere periode bij Fortuna Sittard. © Jack Kochanowski
Fortuna Sittard heeft er met Lars Hutten (27) een nieuwe middenvelder bij.
De Tilburger komt transfervrij naar Sittard, nadat zijn contract bij het Duitse SV Rödinghausen niet verlengd werd.

Vervanger
Met de komst van Hutten speelt Fortuna in op de zware blessure van aanvallende middenvelder Gavin Vlijter, die tijdens een training zijn kruisband afscheurde en dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Met het wegvallen van Vlijter werd de spoeling op het Sittardse middenveld erg dun.

Bekend gezicht
Hutten is een bekend gezicht voor de Fortuna-aanhang. In het seizoen 2015-2016 speelde hij ook voor de club. Met twaalf doelpunten en zes assists in 37 wedstrijden is die eerdere samenwerking goed bevallen. Na dat seizoen verkaste de Brabander naar Duitsland.

Vierde niveau
Daar kwam de middenvelder uit op het vierde niveau, voor SV Rödinghausen in de Regionalliga West. Hutten beleefde een wisselvallig seizoen; los van een aardige periode in april kwam hij niet veel in actie. Uiteindelijk scoorde hij vijf keer in negentien wedstrijden.

Nieuwe uitdaging
In afwachting van een nieuwe uitdaging, trainde Hutten mee bij RKC Waalwijk. Naar eigen zeggen was er belangstelling voor hem uit Denemarken en Zuid-Afrika. "Maar dat is het niet geworden", vertelt de middenvelder tegen L1.

Interessante optie
Na de blessure van Vlijter kreeg hij een telefoontje uit Sittard. "Het was een interessante optie. Ik heb het bij Fortuna prima naar mijn zin gehad en ben blij dat ik er met de club uit ben gekomen." Fortuna heeft Hutten, die voorheen ook uitkwam voor onder andere Willem II en Excelsior, voor een seizoen vastgelegd.