Curieuze avond voor MVV in Eindhoven

© Publiciteitvisie
MVV heeft een curieuze avond achter de rug in Eindhoven. Tegen de plaatselijke FC kwam de Maastrichtse club terug van een vroege 3-0 achterstand tot 3-2, maar moest de punten in Eindhoven laten.
Okita had in de 88e minuut dé kans om de gelijkmaker te scoren, maar de aanvaller schoot de bal vanaf elf meter te slap in.

Personele problemen

De personele problemen voor MVV waren ook na het voetbalvrije wekend nog niet opgelost. Dat zorgde er onder meer voor dat aanvaller Koen Kostons en middenvelder Matisse Thuys hun competitiedebuut maakten.
Snelle achterstand
Maar alle plannen en goede voornemens werden meteen naar de prullenbak verwezen: binnen 40 seconden keek MVV tegen een 1-0 achterstand aan. Mart Lieder, de topscorer van FC Eindhoven, scoorde. Dat deed hij in het eerste bedrijf nog twee keer (17e en 23e minuut). Daarbij werd hem weinig in de weg gelegd door de Maastrichtse verdediging.

Dreiging
MVV ging rusten met een 3-0 achterstand, een afgang dreigde voor de ploeg van trainer Ron Elsen. Die bracht zijn eerste wissel bij het begin van de tweede helft: Dean Koolhof werd vervangen door Pieter Nys.
© Publiciteitvisie

Tegentreffer

Met de routine en de vechtlust van Nys kwam MVV beter in het spel. Dat resulteerde in de 56e minuut in een tegentreffer van Jonathan Okita. MVV kreeg weer geloof in eigen kunnen, zeker toen Florian Loshaj verkleinde tot 3-2.
Blessure
Vlak daarna moest het team een tegenslag incasseren: Shermar Martina raakte geblesseerd. De verdediger, pas terug van een blessure, moest van het veld. Aanvaller Dogan Golpek kwam in zijn plaats en dat had opnieuw een omzetting tot gevolg. Thuys verhuisde van het middenveld naar de achterste lijn. De vaart was uit de Maastrichtse ploeg.

Laatste kans
In het resterend kwartier werd Thuys op zijn beurt vervangen door Tuur Houben, miste Mart Lieder en Van den Boomen de mogelijkheid om het duel voortijdig te beslissen en kreeg MVV nog een echte kans die door Okita gemist werd. Van elf meter kreeg de rappe aanvaller dé kans op de gelijkmaker maar Okita schoot de bal te zacht in.
MVV zakt een plek op de ranglijst. De Maastrichtse club staat na 13 wedstrijden elfde.
© Publiciteitvisie