Sterke Dumoulin valt aan en rukt op in klassement Tour

Tom Dumoulin heeft zich woensdag van zijn beste kant laten zien in de elfde etappe van de Tour de France. Hij trok ten aanval en werd knap tweede in de bergrit naar La Rosière.
Geraint Thomas won de etappe en nam bovendien de gele trui over van Greg van Avermaet. Dumoulin is nu, achter Chris Froome, de nummer drie in de stand, op 1 minuut 44 van Thomas.

Aanval

Nadat Alejandro Valverde al voor de aanval had gekozen, reed Dumoulin samen met ploeggenoot Kragh-Andersen in een afdaling weg uit het peloton met favorieten. De Limburger zou daarna, op de afsluitende klim, ook Valverde uit het wiel rijden en de overblijfselen van een eerdere kopgroep opvegen.

Thomas

Dumoulin kreeg vervolgens de opgestoomde Geraint Thomas, ploeggenoot van Chris Froome, bij zich. Door de aanwezigheid van de Sky-coureur slonken Dumoulins kansen op de dagzege. In de slotkilometer liet Thomas de Maastrichtenaar achter zich, maar in het sprintje troefde Dumoulin nog wel Froome af.

Top van het klassement

Dumoulin begon de dag als nummer 11 in het algemeen klassement, maar dendert door de sterke rit de top van het klassement in. Concurrenten als Romain Bardet, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali verloren veel tijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!