VVV stunt in eigen huis tegen landskampioen Feyenoord

Clint Leemans in zijn tijd bij VVV-Venlo. © Jack Kochanowski
VVV Venlo heeft zondagmiddag voor een stunt gezorgd tegen regerend landskampioen Feyenoord.
In de eigen Koel werd het 1-0.

Lef

Met Jonathan Opoku voor het eerst dit seizoen in de basis trad VVV de Rotterdamse ploeg met lef tegemoet. In een heel aardige eerste helft kwam VVV, dat met een versterkt middenveld speelde, via snelle uitvallen een paar keer gevaarlijk voor het Feyenoord-doel. Vito van Crooy en Opoku konden het net niet afmaken.

Unnerstall

De Rotterdammers probeerden het met afstandsschoten, van onder ander Steven Berghuis en Karim El Ahmadi, maar óf Unnerstall stond op zijn post óf de pogingen misten de juiste richting. Aan het eind van de eerste helft zette VVV de gasten goed vast in de zestien maar het juiste passje of tikje bleef uit.

Kansen

Na rust had Feyenoord het betere van het spel. Kansen waren er in de 70e en 75e minuut, maar bleven zonder gevolgen. Beide mogelijkheden werden meteen gevolgd door kansen aan de andere kant voor Vito van Crooy, maar ook hij kon ze beide keren niet

Fluwelen linkerbeen

In de 88e minuut was het wel raak. Na een overtreding op oud-Feyenoorder Romeo Castelen ging de bal op de stip. Clint Leemans was ijskoud vanaf elf meter. Hij schoot de bal tegen de touwen en liet goalie Jones kansloos. Met de benutte penalty bezorgde Leemans de Venlonaren de zege.

Jubileum

De Venlonaren speelde de jubileumwedstrijd vanwege het 115-jarig bestaan in een speciaal blauw tenue met gouden accenten. Door de zege komt de ploeg van Maurice Steijn in het linkerrijtje. De Venlose club staat negende na 21 duels.