Supporters knappen stadion De Koel op

VVV-stadion De Koel in Venlo. © Jack Kochanowski
Stadion de Koel wordt flink onder handen genomen voordat VVV haar eerste minuten maakt in de eredivisie.
Het verbouwen van de Koel is een monsterklus, maar gelukkig heeft de club supporters die maar wat graag hun steentje bijdragen. "Het maakt mij niet uit wat voor werk we moeten doen. Als ze me maar niet beginnen te jagen want ik wil het goed doen."

Losse schroefjes

Of het nu gaat om het schoonmaken van de tribunes, de heggen snoeien, het onkruid verwijderen of zorgen dat de stoeltjes goed vastgeschroefd zitten. Supporters Tim, Piet en Jan is het om het even. VVV zit in hun bloed en van de eredivisie dromen ze al jaren.

Visitekaartje

Tim Geurts is bezig met het snoeien van de heggen aan de voorzijde van het stadion: "Of we extra ons best doen nu we gepromoveerd zijn? Natuurlijk. Als je naar VVV komt, is dit het visitekaartje dus dat moet piekfijn in orde zijn."

Dug-outs

Jan en Piet zijn al een aantal dagen in het stadion aan het werk. "Deze week hebben we de dug-outs verwijderd, want daar komen nieuwe voor in de plaats", zegt Piet Wientjens. Hij kijkt om zich heen en knikt tevreden naar Jan Ensink. "Zullen we ook nog even kijken of alle stoeltjes goed vastgeschroefd zitten?"

Ajax en PSV

Nog heel even en VVV keert na jaren afwezigheid terug in de eredivisie. Voor de supporters een grote opluchting. Al is het niet enkel het spel van de Venlonaren waar Jan Ensink zich op verheugd. "Ajax en PSV komen nu ook naar Venlo. Ik heb VVV nog nooit tegen clubs van dit formaat zien spelen. Dit seizoen kan het gewoon. En ik hoef er niet eens voor naar Eindhoven of Amsterdam."