Mitchelton-Scott wint sprintkoers Hammer Series Limburg

© Orange Pictures
Mitchelton-Scott heeft in Sittard de sprintkoers van de Hammer Series Limburg gewonnen.
De Australische wielerploeg was superieur en behaalde 1.120,5 punten. De renners van Quick Step Floors vergaarden 715,1 punten en LottoNL-Jumbo werd derde met 581,4 punten. Team Sunweb moest het zonder Tom Dumoulin doen en eindigde als negende.

Punten

In de sprintkoers moesten de renners acht rondjes van 12,4 kilometer rijden op een vlak parcours rondom het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Na elke ronde waren er in de sprint voor de tien snelste renners punten te verdienen en in drie rondes konden de renners dubbele punten behalen. De punten werden per team bij elkaar opgeteld.

Ploegachtervolging

Zondag wordt de Hammer Series Limburg met de ploegachtervolging afgesloten op hetzelfde parcours als waarop de sprintkoers werd verreden. Quick Step heeft zaterdag de leiding overgenomen van Bahrain-Merida en begint als eerste aan de drie rondes van 12,4 kilometer. Dertig seconden later volgt Bahrain-Merida.
De ploeg die als eerste met vier renners over de streep komt, wint de Hammer Series Limburg. Team Sky won vorig jaar de eerste editie in Sittard.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!