Broers Pex eindigen vijfde en elfde in slotrace EK kart

© Facebook / Jorrit Pex
Jorrit Pex is in het Zweedse Kristianstad als vijfde geëindigd in de slotrace van het Europees kartkampioenschap in de KZ-klasse.
De Maasbrachtse karter had zich als zesde gekwalificeerd voor de race op het 1.231 meter lange circuit in Zweden.

Broer
Zijn broer Stan mocht vanaf de vijfde plaats beginnen, maar kreeg halverwege de race te maken met bandproblemen. Hij legde op grote achterstand beslag op de elfde plaats. De Tsjech Patrik Hajek pakte de overwinning.

Europese titel
De eindoverwinning in het Europees kampioenschap was al voor de race in Kristianstad niet meer haalbaar voor de twee broers. In de drie voorgaande wedstrijden had de Italiaan Paolo de Conto zijn concurrenten al op zo'n achterstand gezet, dat hem de eindzege in het klassement niet meer kon ontgaan.

Vijfde en negende
Stan Pex eindigde als vijfde in de strijd om het EK en Jorrit Pex werd negende.De Maasbrachtse karters gaan zich nu voorbereiden op het wereldkampioenschap in de KZ-klasse. Dat wordt op 10 september op het circuit van het Duitse Wackersdorf verreden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!