Roy Curvers: 'Ik had graag mijn steentje bijgedragen'

© ANP
Roy Curvers is teamgenoot van Giro-winnaar Tom Dumoulin. Hij volgde de rittenkoers thuis. "Ik ben trots op Tom en het team. Ik zat voor de televisie meer gespannen dan wanneer ik zelf in de koers zit."
De renner uit Roggel was graag van de partij geweest in Italië.

Steentje bijdragen

"Als er zo'n succes wordt behaald, wil je daar graag je steentje aan bijdragen." Afgelopen winter is het programma voor het komende seizoen gemaakt en het is nooit een punten van discussie geweest of Roy de Giro al dan zou rijden. "Ik had me daar al lang bij neergelegd. Ik baal dan ook niet dat ik er niet bij was, maar ben blij dat het zo gelopen is en ben trots op Tom en al mijn ploeggenoten die daar hebben laten zien dat wij als ploeg ook een grote ronde kunnen winnen."

Ronde van Frankrijk

De wegkapitein van Sunweb zit in de voorselectie van zijn ploeg voor de Ronde van Frankrijk en als alles goed gaat, staat Roy in Düsseldorf aan de start. "Als je de Tour doet, rij je normaal gesproken geen Vuelta. Maar mocht ik de Tour om welke reden dan ook niet rijden, dan is de Vuelta een mogelijkheid."

Berichtje

Roy heeft Tom na de zege in Milaan een berichtje gestuurd, maar hem bewust nog niet gesproken. "Er komt nu zoveel op hem af, dat hij blij is dat hij eens een uurtje niets aan zijn hoofd heeft. Ik zie hem ongetwijfeld in de komende weken en dan mag hij alles in geuren en kleuren vertellen."