VVV plaatst zich alsnog voor play-offs

© MGL/Laurens Eggen
VVV gaat toch nog naar de play-offs. De Venlonaren versloegen vrijdagavond in De Koel kampioen NEC (3-1).
Dat terwijl concurrent Sparta in Rotterdam niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap.

Geduldig

Zomeravondvoetbal was het devies in de eerste 45 minuten. Kampioen NEC, dat oud-VVV’er Jeffrey Leiwakabessy al vroeg zag afhaken met een blessure, leek er met de gedachten niet helemaal bij en stichtte nauwelijks gevaar. VVV wachtte geduldig op dat ene kansje dat zou komen.

Na ruim een half uur was het zo ver. Op avontuur op de rechterflank zette Vito van Crooij op mat voor, Melvin Platje gleed binnen, 1-0. Omdat Sparta halverwege nog op 0-0 stond thuis tegen De Graafschap, was VVV halverwege daarmee virtueel gekwalificeerd voor de play-offs.

Schuiver

Die situatie veranderde al snel. Vroeg in de tweede helft passeerde eerste divisie topscorer Sjoerd Ars Niki Mäenpää, 1-1. Was die tussenstand al funest voor de play-off kansen voor VVV, de openingstreffer van Paul Gladon in Rotterdam een paar minuten later bij Sparta – De Graafschap (1-0) was nog een pijl in het Venlose hart. Maar de kansen zouden nog een keer keren. Een blunder van NEC-doelman Mike Vanhamel, nog goed voor de assist bij de gelijkmaker van Ars, maakte dat Randy Wolters zijn lage schuiver zomaar de Nijmeegse goal zag inrollen, 2-1.

FC Oss

Niet veel later kwam er goed nieuws van het Kasteel: Tim Janssen zette De Graafschap naast Sparta en plots stond VVV weer boven Sparta op de ranglijst. Dylan Donkers, koud in het veld voor Randy Wolters, maakte in de slotfase het Venlose feestje compleet door op aangeven van Niels Fleuren de 3-1 binnen te schuiven.

Daarna was het een kwestie van wachten of De Graafschap zou standhouden in Rotterdam. Dat gebeurde waardoor VVV, na een jaar van een paar ups en de nodige downs, alsnog de play-offs binnenstapte.

Lees ook: VVV opent nacompetitie maandag in Oss

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!