Slecht begin voor Nederlandse ijshockeyers op WK

© iStock
De Nederlandse ijshockeyers zijn de strijd om het wereldkampioenschap in divisie 1B slecht begonnen. Het team met Eaters-speler Rick van Haren verloor de openingswedstrijd in Belfast met 1-6 van Japan.
Enkele dagen eerder had Japan Oranje in een oefenduel Tilburg met 2-6 verslagen. Hiroto Sato opende in de vijfde minuut de score voor Japan en 9 minuten later stond het door een treffer van Kenta Takagi 0-2.

Treffers

Na vier minuten in de tweede periode stond Oranje met 0-3 achter toen Makuru Furuhashi de puck in het Nederlandse doel schoot. Daisuke Obara schoot Japan halverwege de tweede periode naar 0-4. Kort voor het verstrijken van de tweede periode knalde Steve Mason de Puck in het Japanse doel.

Tweede doelpunt

Daisuke Obara scoorde halverwege de slotperiode zijn tweede treffer voor Japan en twee minuten voor het einde bepaalde Hiroki Ueno de eindstand op 1-6.

Litouwen

Oranje komt maandag opnieuw in actie op het ijs. Dan is Litouwen de tegenstander.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.