Verstappen: 'Auto is nu veel completer'

© ANP
Max Verstappen denkt dat hij met zijn Red Bull-bolide in het nieuwe seizoen tot veel in staat is.
De 20-jarige coureur zegt tegen RTL Duitsland onder de indruk te zijn van de progressie die het team in de afgelopen races heeft geboekt.

Indrukwekkend

"In het begin van het seizoen hadden we een grote achterstand ten opzichte van de concurrentie. In enkele races zelfs één minuut", weet Verstappen. In de afgelopen wedstrijden waren de coureur en zijn bolide een stuk competitiever. "Om vanuit die positie te komen tot waar we nu zijn, is indrukwekkend."

Completere auto

Verstappen werd dit seizoen vaker dan hem lief was de dupe van technische problemen in de Red Bull. In de laatste twee wedstrijden sloeg hij echter toe, met een overwinning in Maleisië en een tweede plek in Japan. "Door de betere balans voelt het voor mij als een totaal andere auto. De auto is nu veel completer. In de eerste races was die volstrekt onberekenbaar."
Volgend seizoen
De Limburger verheugt zich dan ook alvast op het komende seizoen. "We hebben onze les geleerd en ik ben er zeker van, dat het van begin af aan beter zal gaan."

Dit kalenderjaar staan er nog vier races op het programma. Aanstaand weekend komen Verstappen en co in actie tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten.

De race is zondag vanaf 21:00 uur te volgen via een live-blog op 1Limburg.