VVV-Venlo worstelt met transfer Ghanees

Hans Sarpei (rechts) is op proef bij VVV-Venlo. © VVV-Venlo
VVV-Venlo wil graag in zee met de Ghanese testspeler Hans Sarpei (18), maar worstelt met het vorstelijke salaris dat de middenvelder zou moeten verdienen.
Volgens De Limburger is het een probleem dat Sarpei niet over een EU-paspoort beschikt.

Regelgeving
"Hans heeft alleen een Ghanees paspoort en valt dus buiten de regelgeving van de Europese Unie. Dat betekent dat hij een hoger salaris moet verdienen dan VVV kan betalen", zegt manager voetbalzaken Stan Valckx tegen de krant. Hij hoopt op medewerking van het Duitse VfB Stuttgart, waar de tiener onder contract staat. "We willen Hans graag huren."

Talent
Sarpei staat er goed op bij Stuttgart, waar hij wordt gezien als groot talent. Hij kwam een jaar geleden over van het Ghanese Liberty Professionals Accra en mocht tot dusver een keer invallen bij het eerste elftal, tijdens de bekerwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Naamgenoot
De jonge Sarpei is overigens land- en naamgenoot van de Hans Sarpei die jarenlang furore maakte bij een andere Duitse club: VfL Wolfsburg. Junior zal dromen van een vergelijkbare carrière, daar zijn naamgenoot met Schalke '04 de Duitse beker won en hoge ogen gooide met Ghana op twee WK's en de Afrika Cup.