Helmut Marko: 'Getwijfeld om in te grijpen in Bakoe'

© ANP
Teamgenoten Max Verstappen en Daniel Ricciardo botsten tijdens de Grand Prix van Bakoe. Red Bull-topman Helmut Marko heeft getwijfeld om eerder in te grijpen.
"Ik heb tussendoor nog gevraagd en binnen het team overlegd: moeten we ingrijpen of moeten we niet ingrijpen?", zegt de Oostenrijker in gesprek met Motorprofis.

Crash

De twee Red Bulls vochten fraaie duels uit op het smalle stratencircuit, maar haalden de finish niet. Bij het ingaan van de veertigste ronde probeerde Ricciardo zijn teamgenoot in te halen op het rechte stuk. Vlak voor het ingaan van de bocht botste de Australiër achter op de bolide van Verstappen.

Overcut

Volgens Marko zag zijn team de crash tussen de twee coureurs niet aankomen. "Het gevecht was eigenlijk al voorbij", zegt de adviseur. "En toen pakte Verstappen opeens de overcut, waarbij hij op de oude banden sneller was dan Ricciardo op de nieuwe banden. Dat hadden we nooit verwacht en toen laaiden de emoties opnieuw op."

Snelheid

De Oostenrijker is in ieder geval niet tevreden over de resultaten tot dusver. "Aan de snelheid van de auto mankeert dit jaar helemaal niets", zegt hij. "Twee dubbele uitvalbeurten in de eerste vier races is gewoon te veel."