Twintig relschoppers MVV-Roda JC geïdentificeerd

Rellen in de rust van het play-off-duel tussen MVV en Roda JC. © 1Limburg
Een kleine twintig relschoppers tijdens de wedstrijd MVV - Roda JC is geïdentificeerd. Dat zegt MVV-voorzitter Bert Kersten.
Volgens Kersten hangt de relschoppers een hoge straf boven het hoofd. "Met het betreden van het speelveld riskeren ze een boete van 10.000 euro. Daarnaast krijgen ze een stadionverbod en eisen we een schadevergoeding.''
Bewijsmateriaal
De Maastrichtse club is nog bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal. "We krijgen van alle kanten informatie, ook van supportersgroepen. Dat gaan we nu verwerken. Vanaf maandag gaan we ermee aan de slag."

Lees ook: Tien stadionverboden voor Roda-hooligans na rellen derby

Materiaal delen

MVV en Roda JC zullen in het onderzoek naar de hooligans gezamenlijk optrekken. "Ik heb mijn collega's in Kerkrade opgeroepen alles te delen. Zij krijgen al ons materiaal en wij krijgen hun materiaal", aldus Kersten.

"Het voordeel is dat we de komende maanden niet voetballen. Daarom kunnen we het onderzoek in alle rust uitvoeren." Dit betekent dat de relschoppers van afgelopen donderdag mogelijk ook zondag in het stadion zullen zitten.

Levenslang stadionverbod

Kersten raadt de relschoppers aan om zondag niet opnieuw de fout in te gaan. "Dan zijn ze dubbel de sjaak. Wat mij betreft krijgen ze dan een levenslang stadionverbod."