Van Marwijk krijgt in Rusland versterking van schoonzoon

© ANP
De gloednieuwe bondscoach van Australië, Bert van Marwijk, wordt vergezeld tijdens het WK in Rusland door zijn schoonzoon Mark van Bommel.
Dit maakte de oud-voetballer uit Maasbracht bekend in de radioshow 'Evers Staat Op'.

Gemotiveerd

Van Bommel is blij met het Australische team. "Het is een moeilijk team om te verslaan, fysiek heel sterk, de jongens willen allemaal heel graag. Het is een heel gemotiveerd team."

Frankrijk

De poule waarin Australië zit, is wel pittig met Denemarken, Frankrijk en Peru. "Maar stel je voor dat wij gewoon van Frankrijk winnen. Ik denk zeker dat dit zomaar eens zou kunnen", laat Van Bommel enthousiast weten.

Europa

Heel veel tijd om het team klaar te stomen is er niet. "In maart hebben we het team een dag of tien ter beschikking, dan spelen alle landen oefenwedstrijden. En dan in mei en juni heb je de voorbereiding op het WK. Dan ben je vier tot zes weken bij elkaar om aan het elftal te werken. Het trainingskamp zal in Europa zijn. Dit is gunstig in verband met het tijdsverschil met Rusland", licht Van Bommel toe.
"Het is een mooie uitdaging om dat team in een korte periode klaar te maken." Van Bommel blijft daarnaast ook gewoon werkzaam bij PSV.

Saudi-Arabië

Het is niet voor het eerst dat Van Bommel naast Van Marwijk op de bank. Het duo werkte ook al samen bij Saudi-Arabië.