Wout Poels hoopt op kansen in Vuelta

© Jack Kochanowski
"Als ik in de Vuelta voor eigen kansen kan rijden en het kan, dan doe ik dat. Dat zou toch wel mooi zijn." Dat zei wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck zaterdag in de wielertalkshow Tour de L1mbourg.
In principe rijdt hij de Ronde van Spanje in een dienende rol. "Als er gewerkt moet worden in die wedstrijd, doe ik dat ook. Als het echt niet anders kan." De wielrenner reageerde live in de tv-uitzending vanuit Livigno in Italië. Daar is hij op hoogtestage met onder andere Danny van Poppel.

Gedeeld kopmanschap

Oud-renner Gert Jakobs spreekt over een gedeeld kopmanschap bij Team Sky in de Vuelta. "Als Wout echt mee moet gaan om op kop te fietsen, dan doet hij dat."

Froome

"Mooi ook dat teamgenoot Chris Froome deze Tour heeft gewonnen", zei Poels nog. Over een overwinning zonder glans wil hij niet echt spreken: "Ok, Froome zijn andere overwinningen in de Rondes, die heeft hij wel behaald met wat meer glans. Maar ach, als je 'm hebt, dan heb je 'm", reageert Poels die de Tour 2017 aardig heeft gevolgd van begin tot eind. "Jammer dat ik er niet bij was dit jaar, maar ach, soms is het niet anders." De renner werd niet geselecteerd deze 104de editie van de Ronde vanwege een knieblessure eerder.

Meesterknecht

Hij was in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar een meesterknecht van Chris Froome. Die zei eerder in Tour de L1mbourg dat hij Wout mist in deze Ronde van Frankrijk. Ook oud-profrenner Peter Winnen denkt dat. "Wout is ook gewoon zo goed voor de moraal in de ploeg. Dat zullen ze wel missen."

'Hij is zo ontspannen'

De broer van Wout, Norbert Poels denkt dat de renner deze Tour de France echt van toegevoegde waarde had kunnen zijn. "Hij is gewoon zo ontspannen. Altijd te vinden voor een grap als het even tegenzit. Dat is goed voor het Team."
Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogrammavanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien om 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.