'We moeten Max een auto geven waarmee hij kan winnen'

© ANP
Helmut Marko, topadviseur van Red Bull Racing, weet wat de renstal moet doen om racesensatie Max Verstappen te behouden. "We moeten hem een auto geven waarmee hij kan winnen."
Dat zegt de 74-jarige Oostenrijker in een interview met Die Welt.

Jongste wereldkampioen ooit

Volgens Marko is winnen het enige dat zijn pupil en Red Bull Racing interesseert. "Red Bull wil van hem de jongste wereldkampioen ooit maken", zegt hij.

Mercedes en Ferrari

Vooralsnog moet de Engelse renstal constateren dat de bolides van Ferrari en Mercedes veel sneller zijn. In het interview met Duitse krant zegt Marko dan ook dat de motor te belangrijk is geworden in de koningsklasse van de autosport. "De coureur wordt hierdoor verbannen naar de achtergrond. Zijn bijdrage aan het resultaat is nu te beperkt."

Discipline

De topadviseur heeft wel nog een puntje van kritiek op de 19-jarige Verstappen. Daarbij wijst hij op de vijf uitvalbeurten. "Wat we toen wel hebben gezien, is dat hij zich daarna nog iets te onbeheerst toont en eigenlijk alles wil winnen," zegt Marko. "Bij tegenslagen toont hij vooralsnog te weinig discipline, maar hij leert. Onder de streep is Max een coureur die bij de besten van de wereld hoort."
Lees hier alles over Max Verstappen.