Dammers held van Fortuna Sittard met late goals

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft vrijdagavond op miraculeuze wijze puntverlies weten te voorkomen.
Waar aanvankelijk Go Ahead Eagles-keeper Sonny Stevens de man van de wedstrijd leek te worden, was het uiteindelijk Fortuna-verdediger Wessel Dammers die de hoofdrol opeiste: 2-1.
De verdediger zette Sittard in vuur en vlam door in de slotfase tweemaal binnen te koppen.

Kansloos

De openingsfase van de wedstrijd was letterlijk kansloos: zowel Fortuna als Go Ahead slaagde er niet in om gevaar te stichten bij het vijandelijke doel. De eerste best mogelijkheid leverde na 22 minuten wél meteen een doelpunt op. Eagles-spits Sam Hendriks kapte Perr Schuurs en Wessel Dammers uit, om vervolgens ook keeper Aykut Özer te kloppen: 0-1.

Uit de schulp

Naarmate de eerste helft vorderde kroop de ploeg van Sunday Oliseh, die verrassend zonder Aykut Özer en Christopher Braun startte, meer uit haar schulp. Een schot van Marco Ospitalieri en een kopbal van Dammers gingen aan het doel van Go Ahead-keeper Sonny Stevens voorbij, die bovendien vlak voor rust Lisandro Semedo van scoren afhield. Daarnaast werd een inzet van Djibril Dianessy van de doellijn gehaald, waardoor voor rust een Sittardse goal uitbleef.
© Niels van Renen

Stevens

Ondanks dat Fortuna niet groots speelde, voerde het na rust de druk verder op. Dianessy had echter het vizier niet op scherp staan en miste twee opgelegde kansen. Daarnaast eiste Go Ahead-doelman Stevens een hoofdrol op. Hij pareerde op knappe wijze een vrije trap van Schuurs, om vervolgens ook een door Jorrit Smeets genomen Fortuna-strafschop te stoppen: hij pakte de zwak ingeschoten bal klemvast.

Dammers slaat toe

Toen Stevens in het slotkwartier opnieuw wonderbaarlijke reddingen verrichte op schoten van Semedo en Vidigal, leek een Sittardse goal een utopie te worden. Dat was echter buiten Wessel Dammers gerekend: tien minuten voor tijd kopte hij bij de tweede paal snoeihard binnen. Daarmee was de koek nog niet op, want enkele minuten voor tijd sloeg diezelfde Dammers opnieuw met het hoofd toe: 2-1. Zo pakte het uitzinnige Fortuna alsnog een late driepunter en klimt het naar de tweede plaats op de ranglijst.
© Niels van Renen