Robin Frijns start in 24 uur van Daytona

© ANP
De Maastrichtse coureur Robin Frijns neemt komend weekend deel aan de 24 uur van Daytona.
Frijns vormt in de Verenigde Staten samen met Formule 1-coureur Lance Stroll, Formule E-rijder Felix Rosenqvist en de Spanjaard Daniel Juncadella een team.

Vriendengroep

"Wij kennen elkaar al heel lang en vormen een vriendengroep", vertelt Frijns op L1 Radio. In januari maakte hij met de Oreca LMP2 van het team van Jackie Chan DCR Jota kennis met de 'Oval' van de Daytona International Speedway. "We moesten de juiste setting van de auto vinden en kwamen nog wat snelheid tekort op het circuit in Florida", aldus Frijns.

Formule E

?Frijns reed de afgelopen jaren onder meer in de Formule E voor het team van Mario Andretti, maar moest als Audi-coureur zijn stoeltje afstaan aan een BMW-rijder. De Beierse autofabrikant participeert in het team van Andretti. De Maastrichtenaar is wel nog betrokken bij de Formule E en verricht onder meer testwerkzaamheden voor Audi op de simulator.
Over zijn toekomst in de autosport kan Frijns nog niet veel zeggen. "Ik heb goede mensen om me heen en er vinden gesprekken plaats. Beslissingen zijn nog niet gevallen!"