VVV-Venlo stunt en pakt punt bij landskampioen

© ANP
Het is VVV-Venlo gelukt om een punt te pakken bij landskampioen Feyenoord. In de slotfase kwamen de Venlonaren langszij: 1-1.
De Rotterdammers waren in eigen huis met afstand de betere partij, maar ze konden de bezoekers maar geen pijn doen.

Weinig kansen
VVV moest vanaf het beginsignaal achteruit. Feyenoord had het meeste balbezit, maar creëerde weinig uitgespeelde kansen. Keeper Unnerstall moest één keer redden bij een gevaarlijk schot van Nicolai Jørgensen. VVV counterde in de eerste helft twee keer richting het doel van de Rotterdammers, maar gevaarlijk werd het niet. Ondanks de druk van de thuisclub was de ruststand dan ook 0-0.

Jørgensen
Het was de Deense spits Jørgensen, die vorig seizoen topscorer werd in de eredivisie, die de ban wist te breken en de 1-0 maakte voor Feyenoord. Daarmee leek de ploeg op een moeizame, maar verdiende overwinning af te stevenen. VVV creëerde geen kansen en kwam amper onder de druk van Feyenoord vandaan.

Wondertreffer
Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Damian van Bruggen haalde schitterend uit met de buitenkant van zijn rechtervoet en verschalkte daarmee doelman Brad Jones: 1-1. Door het gelijkspel staat VVV nu elfde in de eredivisie.