Fernando Ricksen steunt 'warme man' Sepp Blatter

Fernando Ricksen op bezoek bij FIFA-baas Sepp Blatter. © Twitter, Joseph S. Blatter
Sepp Blatter is de laatste dagen het middelpunt van een storm van kritiek, maar Fernando Ricksen staat vierkant achter de leider van wereldvoetbalbond FIFA. "Blatter is een warme man."
De voormalig international was vrijdag eregast bij de omstreden verkiezing. De FIFA wordt al lange tijd achtervolgd door corruptieschandalen. De FBI arresteerde vorige week nog zeven hooggeplaatste bestuurders van de bond.

Twijfels

Ook aan de geloofwaardigheid van Blatter, sinds 1998 leider van de FIFA, wordt sterk getwijfeld. Maar niet door Ricksen: "Hij is iemand die zeer begaan is met mijn lot. En hij is wel de voorzitter van mijn wereld, hè, de voetbalwereld", zegt de oud-verdediger in het Algemeen Dagblad.

Bevriend

De ex-Fortunees, die lijdt aan de dodelijke ziekte ALS, is bevriend geraakt met de 79-jarige Zwitser. "Hij heeft me inmiddels een paar keer uitgenodigd voor belangrijke bijeenkomsten", vertelt Ricksen. "Als hij me ziet, krijg ik steevast een omhelzing en neemt hij de tijd voor me. Hij doet er alles aan me te helpen, onder meer met het opstarten van mijn Foundation."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!