Limburgs onderonsje: MVV tegen Roda in finale play-offs

De winnende treffer van Thomas Verheydt tegen Cambuur Leeuwarden. © Publiciteitsvisie
Met een rake kopbal in blessuretijd van Thomas Verheydt schiet de spits MVV tegen Cambuur naar de finale van de play-offs, waarin Roda wacht.
In de eerste helft werd zowel bij Cambuur als MVV met het mes tussen de tanden gespeeld. De twee ploegen gingen allebei snel op zoek naar de openingstreffer.

Vol uitvak

Gesteund door een vol en luidruchtig uitvak probeerden de sterrendragers druk te zetten op Cambuur. De eerste kans was echter voor de Friezen. Maar het schot van Peersman gaat naast. Keeper Bo Geens moest even later ingrijpen bij een gevaarlijke aanval van Cambuur en raakte daarbij geblesseerd. De sluitpost kon echter gewoon onder de lat blijven staan.

Kans op kans

Voor de neutrale kijker was het gezapig potje, tot een paar minuten voor de thee. Een scherpe voorzet voor het doel van Geens werd niet ingetikt door de aanstormende Hoefdraad. Aan de andere kant helpt Luis Pedro een aardige kans om zeep. Nog geen minuut later kon Cambuur-aanvaller Tissaoudali vrij uithalen op het Maastrichtse doel, maar zijn vizier stond niet op scherp.
Nwakali probeerde het later met een lob over de keeper, maar die poging eindigde naast het doel.
Op voorsprong
Na de pauze bleef de opdracht voor de ploeg van trainer Ron Elsen ongewijzigd: scoren. Na de 1-1 in De Geusselt moesten de Sjengen minimaal een doelpunt maken. Toch is het Cambuur dat tien minuten na rust op voorsprong kwam. De ingevallen Barto tikte de bal binnen na een fraaie assist van Monteiro.
Strijd
Elsen grijpt in en zet Guvenc in de spits. Hij vervangt Pieter Nys. MVV heeft het moeilijk in de tweede helft, maar blijft strijdend overeind. Ook Thomas Verheydt werd ingebracht. De bonkige aanvaller stond koud in het veld en kreeg al gelijk een dot van een kans, maar stuitte op de doelman. Toch wisten de rood-witten het net te vinden. Het is Pereira die feller is dan Peersman en met een acrobatische volley de bal over de Cambuur-doelman Zeilstra tilt.
Cambuur is het kwijt
Na de gelijkmaker is Cambuur het even kwijt en dringt MVV aan. Pedro heeft de winnende op zijn slof na een knapper passeeractie, maar kan de doelman niet passeren. Ook een vrije trap van specialist Ciranni gaat er vlak voor tijd niet in. Ook bij Cambuur zijn de aanvallers niet scherp. Houtkoop gaat op Geens af, maar schiet in het zijnet.
Roda
In de blessuretijd is het Verheydt die met een rake kopbal MVV alsnog naar de finale schiet. Daarin spelen de Maastrichtenaren tegen rivaal Roda.
© Publiciteitsvisie
© Publiciteitsvisie