Dumoulin verschijnt aan start tweede editie Hammer Series

© ANP
Tom Dumoulin verschijnt aan de start van de tweede editie van Hammer Series Limburg.
De topman van Team Sunweb neemt onder andere teamgenoten Sam Oomen, Max Walscheid, Edward Theuns en Louis Vervaecke mee.

Teamprestatie

De Hammer Series is een driedaagse koers in Zuid-Limburg. De wielerwedstrijd begint 1 juni met de Hammer Climb in Vaals. Daarna staan de Hammer Sprint en Hammer Chase, respectievelijk 2 en 3 juni op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen, op het programma. Elk team bestaat uit zeven renners, waarvan er vijf deelnemen aan elk wedstrijdonderdeel. De teamsamenstelling kan dus elke dag wisselen. De uitslag van elk wedstrijdonderdeel is altijd een teamprestatie.

Grote namen

Team Sunweb is niet het enige topteam dat acte de présence zal geven. BMC verschijnt met onder andere Greg van Avermaet en Richie Porte aan de start. Lotto-Soudal neemt onder andere Moreno Hofland en Tim Wellens mee naar Zuid-Limburg. Verder doen Quick-Step, Trek Segafredo en Team Lotto ook mee aan de Hammer Series.

Vakantie

Vorig jaar deed de Maastrichtenaar ook mee aan de eerste editie van de Limburgse koers. Toen stapte hij vroegtijdig af om van zijn vakantie te gaan genieten. Dumoulin was te vermoeid van de Giro d'Italia, die hij toen glansrijk had gewonnen.
Team Sky won vorig jaar de eerste editie van de Hammer Series.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!