Teambaas Red Bull voelt mee met pechvogel Verstappen

Max Verstappen. © ANP
Teambaas Christian Horner van Red Bull voelt mee met Max Verstappen.
Zijn Limburgse coureur werd zondag in de Grote Prijs van Azerbeidzjan opnieuw getroffen door technische problemen, terwijl een podiumplaats in het verschiet lag. Voor Verstappen was het extra pijnlijk dat juist teamgenoot Daniel Ricciardo de tumultueus verlopen race in Bakoe uiteindelijk won.

Depressief

"Na het eerste kwart van de race waren we allemaal depressief", zei Horner. "Max ging sneller en sneller en toen raakten we hem kwijt met een motorprobleem. Vanaf dat moment begon juist de race van Daniel. Hij vond een geweldig ritme en slaagde erin de winst binnen te halen. Ik ben vandaag volgens mij tien jaar ouder geworden. We zijn tijdens deze race door alle vormen van emoties gegaan."

'Max is ongeduldig'

De zwaar teleurgestelde Verstappen verliet zonder met de pers te praten het circuit. "Max is ongeduldig, maar hij had een geweldige snelheid te pakken en ook hij ziet de auto sterker worden. Het moet een keer meezitten. Daniel heeft vier keer op het podium gestaan en een race gewonnen, ik weet zeker dat voor Max ook iets moois te wachten staat."