Titelkoorts stijgt bij Fortuna Sittard: opnieuw winst

Lars Hutten neemt felicitatie in ontvangst van medespeler Lisandro Semedo. © Niels van Renen / Orange Pictures
Met een dikverdiende 3-0 overwinning op Helmond Sport heeft Fortuna Sittard de plaatselijke titeldromen naar een nieuw niveau getild. De fans kunnen het kampioenschap haast proeven.
Hoewel het verschil met naaste achtervolger NEC slechts één punt betreft en er nog vijf wedstrijden gespeeld moeten worden, is het vertrouwen in Sittard groot.

Overrompeld
Ook zonder geblesseerden André Vidigal en Djibril Dianessy overrompelde Fortuna de tegenstander in de openingsfase. Na acht minuten stond het al 2-0: Lars Hutten
was trefzeker met een geplaatst schot in de verre hoek en Michael Pinto volleerde de bal op fraaie wijze over de Ysselsteynse Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel.

Dominantie
Die dominantie hield Fortuna tijdens grote delen van de eerste helft vast. Dat leidde tot vrije schietkansen voor opnieuw Hutten én Finn Stokkers, maar Van Gassel pareerde beide inzetten. De keeper maakte bovendien een van richting veranderd schot van Clint Essers onschadelijk. Helmond Sport produceerde voor rust één dreigende voorzet, maar daarmee was het gevaar ook wel geweken.

Semedo-show
Direct na rust maakte de onhoudbare Lisandro Semedo aan alle onzekerheid een eind: hij omspeelde drie tegenstanders en punterde de bal in de hoek voor de 3-0. De Portugees leek niet veel later ook de vierde treffer op zijn schoen te hebben, ware het niet dat hij rakelings voorlangs schoot. Helmond Sport zocht wel naar de aansluitingstreffer, maar bracht Fortuna niet écht in de problemen.

Voorsprong
In de slotfase gebeurde er weinig, mede doordat het spel vaak werd stilgelegd vanwege blessures en wissels. Omdat Furghill Zeldenrust (Helmond Sport) en Stefan Askovski (Fortuna) nog kansen om zeep hielpen, bleef de score ongewijzigd. Doordat concurrent NEC won van Telstar (3-0), houdt Fortuna met nog vijf duels te gaan één punt voorsprong op de Nijmegenaren.

Blessure Stokkers
Een klein smetje is de eventuele blessure van spits Finn Stokkers. Hij ging met pijn naar de kant. Als hij zou wegvallen, is dat een nieuwe tegenvaller voor de Sittardenaren, die ook al aanvallers Djibril Dianessy en André Vidigal even moeten missen.

Fortuna kan overigens de vierde periode nog winnen. De club won al een periode, maar vangt prijzengeld wanneer het ook deze periode wint.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!