Koning en premier feliciteren Tom Dumoulin

© ANP/Bas Czerwinski
Koning Willem Alexander en premier Mark Rutte hebben Tom Dumoulin gefeliciteerd met zijn overwinning in de Ronde van Italië.
Via het twitteraccount van het Koninklijk Huis stuurde de koning: "Wat een fantastische prestatie van Tom Dumoulin tijdens de laatste tijdrit! Bijzonder trots op zijn overwinning in de Giro d’Italia."

Historisch

En de minister-president twitterde: "Na 37 jaar wint een Nederlander weer een grote wielerronde. Een historische zege." Namens de regering wat staatssecretaris Martin van Rijn aanwezig in Milaan om de Girowinnaar te feliciteren.

Gouverneur

Ook gouverneur Theo Bovens heeft zijn gelukwensen namens Limburg aan Dumoulin overgebracht. Bovens kondigt aan dat het provinciehuis zondagavond, als het donker wordt, in roze licht zal komen te staan.

Huldiging

Over de huldiging van Dumoulin in zijn stad Maastricht, zijn huidige woonplaats Kanne of op een andere plek is nog niets bekend. De renner zelf komt maandag terug uit Milaan.

Van Dumoulin is bekend dat hij niet erg van heldenverering, festiviteiten en officiële plichtplegingen rond zijn persoon houdt. Maar hij beseft waarschijnlijk dat hij er ditmaal niet aan zal ontkomen.