Chris Froome: 'Dumoulin, neem je luiers mee'

© Twitter/Tom Dumoulin
Drievoudig Tourwinnaar Chris Froome waarschuwt Tom Dumoulin voor de Ronde van Frankrijk van volgend jaar. "Neem je luiers maar mee."
De Brit doelt op het poepincident tijdens de Giro, die Dumoulin op zijn naam schreef. Hij deed toen zijn behoefte in de berm.

Luiers

Dit jaar rijdt Dumoulin niet mee in de Ronde van Frankrijk, maar volgend jaar speelt de renner van Team Sunweb mogelijk weer een rol in de loodzware koers. Froome is niet bang voor de Maastrichtenaar. "Neem je wegwerpluiers maar mee, we zijn klaar voor je", lacht hij voor de camera van de NOS.

Wout Poels

De renner van Sky won de afgelopen twee edities van de Tour, mede dankzij beulswerk van Wout Poels uit Blitterswijck. De Limburger is dit jaar niet geselecteerd door de ploegleiding. Froome mist zijn maatje in het peloton. "Wout is een geweldig persoon tijdens en buiten de koers. Met zijn grappen is hij ook een gangmaker binnen de groep", verklapt de kopman van de Britse ploeg. Dat wordt onderstreept door Poels zelf met een hilarische videoboodschap voor zijn teamgenoot.