Duizenden aanmeldingen stamceldonatie na actie VVV-held

© Frank Kerbusch
Er hebben zich zeker vijfduizend mensen aangemeld voor stamceldonatie na de actie van VVV-speler Lennart Thy.
Dat zegt de stichting die zich bezighoudt met stamceldonatie.

Match
De aanvaller doneerde vorige week bloed voor een stamceltransplantatie, waarmee een patiënt met acute leukemie gered kan worden. De Duitser gaf zeven jaar geleden DNA af om in de toekomst mogelijk een zieke te helpen. Er bleek nu een match te zijn met een leukemiepatiënt.

Luid applaus

Vanwege zijn donatie mistte Thy de wedstrijd van de Venlonaren tegen PSV afgelopen weekend. Supporters van de clubs lieten tijdens de wedstrijd een luid applaus horen voor de speler. Zijn actie kreeg wereldwijd aandacht.

Fors hoger

Bert Elbertse van Stichting Matchis, een centrum voor stamceldonatie, zegt tegen het AD dat er een aanmerkelijke toename is van het aantal aanvragen sinds het nieuws over de actie. "We merken het duidelijk. Er hebben zich duizenden mensen gemeld. Het aantal aanvragen is fors hoger dan het gemiddelde", zegt hij tegen de krant. "Ik schat dat er inmiddels zeker vijf- tot zesduizend mensen bij zijn gekomen. De website wordt ook twee tot drie keer zoveel bekeken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!