Max Verstappen wacht inhaalrace in Bahrein

Monteurs werken aan Max' bolide na zijn crash tijdens de kwalificatie © ANP
Max Verstappen moet zondag al zijn talent gebruiken om tot een topklassering te komen in de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir.
Door een crash in de kwalificatie, waarbij hij zelf ongedeerd bleef, moet de Limburger vanaf de vijftiende plaats aan de race beginnen. Toch heeft Verstappen hoop op een topklassering. "De racesnelheid is goed. Met een beetje geluk en een safetycar zou een plek in de top vijf mogelijk kunnen zijn.''

Softwarefout
Verstappen denkt dat zijn crash is veroorzaakt door een softwarefout in de auto. " We hebben in de racedata gezien dat ik opeens 150 pk meer had. Dat is raar, want de bocht waar ik uit kwam is niet voluit. Je gaat voorzichtig op het gas en ineens kreeg ik 150 pk extra, wat ik absoluut niet aan zag komen. Dit zorgde ervoor dat de achterbanden doorsloegen en ik de baan af spinde. Erg jammer, want er was kans op een plek in de top drie'', zei de Formule 1-coureur.

Lees ook: 'Crash door te veel pk's'

Ferrari

De Duitser Sebastian Vettel start om 17.10 uur Nederlandse tijd vanaf poleposition. De Duitser bleef zijn teamgenoot bij Ferrari, de Fin Kimi Räikkönen, net voor in de kwalificatie.