VVV ontsnapt in extremis tegen Sparta

© Marcel van Hoorn
Met het seizoen op het spel heeft VVV vrijdagavond door een treffer in de laatste minuut uitzicht gehouden op deelname aan de play-offs.
Jerold Promes zorgde bij een 0-1 achterstand tegen directe concurrent Sparta voor een kostbaar punt, 1-1.

In mandje

VVV was in de eerste helft de ploeg waarvan de meeste dreiging uitging. Al na 24 seconden had de openingstreffer in het mandje kunnen liggen, maar Sparta-keeper Roy Kortsmit was attent op een inzet van dichtbij van Vito van Crooij.

Gestrekt

Een slippertje van Jerold Promes stond aan de basis van de enige doelgerichte actie van Sparta in het eerste bedrijf, Denis Mahmudov schoot echter over de door Niki Mäenpää bewaakte VVV-goal. Aan de andere kant moest Kortsmit ook nog een keer gestrekt op een schot uit de draai van Gianluca Nijholt. Kenny Teijsse zag geel voor een pittige overtreding op Randy Wolters.

Kansen

Hoewel Sparta met meer aanvallende intenties uit het kleedlokaal aan de start van de tweede helft verscheen, was de eerste mogelijkheid nog voor VVV, maar Vito van Crooij kwam een teenlengte tekort om binnen te werken.

Sparta sterker

Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd daarna een beetje. De eerste waarschuwing aan het adres van VVV werd afgeleverd door Johan Voskamp. Via een Venloos been ging zijn inzet maar net over de VVV-goal. Met nog ruim twintig minuten op de klok sloeg het noodlot alsnog toe. Een vrije trap van Kenny Teijsse werd onderweg van richting veranderd door de ingevallen Paul Gladon, 0-1.

Laatste minuut

In de slotfase raakten beide ploegen het aluminium. Eerst was Paul Gladon namens Sparta dicht bij de verlossende 0-2, een minuutje later krulde Gianluca Nijholt vanuit een directe vrije trap de bal op de paal. Daarmee leek de kans op een punt verkeken maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Jerold Promes ervoor dat de terechte eindstand op het scorebord verscheen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!