Teambaas Verstappen: 'Het draait niet om geld'

© ANP
Teambaas Christian Horner zegt dat niet geld, maar prestaties de drijfveer zijn geweest voor het nieuwe contract van Max Verstappen bij Red Bull.
Horner reageert op de Formule 1-website op de contractverlenging van de 20-jarige Verstappen, die nu tot het eind van 2020 voor het Red Bull-team zal rijden.

Prestaties

"Max heeft een leeftijd waarbij het niet om de financiële vergoeding, maar om prestaties draait", aldus Horner. "Achter de schermen heeft hij gezien hoe hard het team werkt en waartoe het in staat is."

Motor

De ontwikkeling van de motor in Verstappen's auto is volgens Horner een cruciale factor. "Nu de motorreglementen tot 2020 vastliggen, zijn we afhankelijk van de samenvloeiing van de power unit. Zodra dit gelukt is, kunnen we hem hopelijk een auto bieden die kan strijden om de eerste posities."

Mexico

Komend weekend komt Verstappen alweer op het circuit in actie. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez wordt de Grote Prijs van Mexico verreden. De race begint zondag om 20:00 uur Nederlandse tijd. 1Limburg verzorgt een liveblog.